voorstellen Prinsenpaar 2018

Trots stellen we aan jullie voor, onze nieuwe prinsenpaar:

Prins Rob en Prinses Maaike.

In het dagelijks leven heten zij Rob en Maaike van Wissen en ze wonen nog heel even in de dorpskern van Mergraote. Zij zullen nl. vlak na hun proclamatie verhuizen naar buurtschap Termaar. Zij zullen het eerste prinsenpaar van CV De Rieste zijn, waarvan de grote Riestevlag in buurtschap Termaar zal wapperen. De samenwerking met de Rieste en de Nachdravers is momenteel heel nauw, en in het kader van het 5 x 11 jarig jubileum van de carnavalsvereniging van buurtschap Termaar, hebben wij toch een Prinsenpaar met een “link” naar Termaar.

Onze Prins Rob werd op 30 november 1978 geboren. Rob is een bekende “ jong” of man in ons dorp Mergraote. Hij voetbalt bij de veteranen van RKVVM en is lid van de vrijwillige Brandweer, groep Margraten. De meeste mensen kennen hem ook nog van de periode dat Rob en Maaike de uitbaters waren van D’r Kaffee. Een van de vele kroegjes die door de loop der jaren, helaas, uit Margraten zijn verdwenen. Na D’r Kaffee is hij begonnen als bergingschauffeur bij Logicx in Valkenburg, een baan die hij met veel plezier doet. Elke dag is anders en spannend.

Onze prachtige prinses Maaike, is van Brabantse afkomst. Ze werd op 11 mei 1976 geboren. Maaike en Rob leerden elkaar in 2001 kennen binnen Defensie in ’t Harde, waar beiden toen gelegerd waren. Beiden dienden 10 jaar als militair. 12,5 jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje.

Prins Rob en Prinses Maaike hebben samen 3 kinderen, 2 prachtige dochters van 14 en 9 jaar, Milou en Lynn en een stoer zoontje van 1 jaar, Mees. Ons prinsenpaar hoopt er een geweldig seizoen van te gaan maken met het nieuwe jeugdprinsenpaar, de raad van elf, alle mensen van Mergraote, vrienden en bekenden, kortom alle carnavalsvierder in en rondom ut Riesteland!

Wat ging er allemaal aan vooraf:

In de tijd dat Rob en Maaike D’r Kaffee hadden, kwam CV De Rieste natuurlijk ook bij hun in het café. Toen al, dat is in ongeveer in het jaar 2012, kwam al eens ter sprake dat Rob ooit weleens Prins zou willen worden. Zijn oudste dochter danste destijds ook als dansmarietje bij de JeugdRieste,

En Rob zelf nam ook wel eens deel aan optredens tijdens de talentenshow etc. Kortom hij is altijd wel in geweest om carnaval te vieren. Na de beëindiging van D’r Kaffee zijn ze zelfs met hun vriendengroep “CV De Klatsezoepers “ gestart. Carnaval begint bij hun op de 11 de van de 11 de en verder zijn ze altijd te vinden op de zittingen in eigen dorp, vieren carnaval op t Auw Wieverbal, de schooloptocht en de eigen optocht in ons dorp en ga zo maar door. Ze zijn tot in de late uurtjes aanwezig. Dochter Lynn danst vanaf maart bij de showgroep van CV De Rieste.

Zo’n kleine 6 maanden geleden, de dag van het koningsvogelschieten van de Schutterij ,zag Rob helaas alweer de koningstitel aan zijn neus voorbij gaan. Al 5 jaar schiet hij serieus mee, maar een koningstitel zat er nog niet in. Dus onze voorzitter zag zijn kans, en vroeg…wordt je dan onze prins voor 2018? En dat was eigenlijk binnen 2 dagen geheel beklonken. Daarna beginnen de stiekeme ontmoetingen met het bestuur van CV De Rieste, daarna ook nog met de dames erbij. De nodige appjes werden gestuurd. Echt heel leuk om mee te maken. Alles gebeurde in t geheim, alles voelt heel spannend en het is super leuk om mee te mogen maken. Het is echt een geheim van ons twee, met nog een heel klein select groepje er om heen.   De ouders van Maaike werden wel al meteen ingelicht en ook onze goede vriend John Bessems werd als een soort vertrouwenspersoon aangewezen. Hij zorgde meestal dat alle leugentjes aan elkaar geknoopt werden en dat alles verhaaltjes, meestal leugentjes, binnen onze vriendengroep in elkaar schoven. Gedurende de afgelopen 6 maanden werd alles van kleding, steek, kroontje, kapsel etc. bij elkaar gezocht en gekocht. De gezellige avonden van voorbereidingen met het bestuur, zelfs tot in de late uurtjes, zullen wij niet gauw vergeten. Voor onze kleine man wordt opvang door Oma Miriam van Wissen geregeld. Kortom alles was netjes op tijd geregeld, de laatste weken en dagen waren heel erg moeilijk, zenuwslopend, bang dat je je zou verspreken. Kortom we hebben enorm veel zin in Carnaval 2018. Carnaval in Mergraote dat vierse same…dich keumps toch auch?

 

Prins Rob en Prinses Maaike Alaaf

CV De Rieste Alaaf

Carnaval in Limburg Alaaf.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geverifieerd door MonsterInsights