Prinsenpaar 2020

Mogen wij u voorstellen:

Ons prinsenpaar van 2020.

Prins Gaston en Prinses Manon.

Prins Gaston en prinses Manon zijn beter bekend als Gaston en Manon Hertog en wonen in de Beatrixlaan in Margraten.

Gaston werd op 14 November 1966 geboren en woont sinds 1968 in Margraten (met een kleine pauze van 1992 tot 1997 toen hij met Manon in Geleen woonde).Hij heeft de opleiding Werktuigbouwkunde op de HTS Heerlen (tegenwoordig Hogeschool Zuyd) gedaan en werkt sinds 1992 in de gevelbouw.Momenteel werkt hij als Project Design Manager bij Scheldebouw in Heerlen en reist in die hoedanigheid zo ongeveer heel Europa af voor projecten in onder meer Stockholm, Londen en Warschau.

Manon werd op 27 Oktober 1967 geboren in Terlinden en woonde daarna in Reijmerstok, tot ze in 1992 met Gaston in Geleen ging wonen. Carnaval vierde ze in Reijmerstok, waar ze ook vaker met de optocht meeging.Zij heeft de opleiding Verpleegkunde aan de HBO-V in Sittard gedaan (tegenwoordig Hogeschool Zuyd).Sinds 1990 werkt ze al in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, het huidige MUMC+. Eerst als medium care verpleegkundige op de afdeling Neurologie en sinds 1999 als dialyseverpleegkundige.Ze doet dit werk inmiddels meer dan 20 jaar en met heel veel plezier,  ook als dat betekent dat ze met een bereikbare dienst in de nacht naar het ziekenhuis moet als ze opgepiept wordt.

Gaston en Manon hebben elkaar leren kennen op het Sophianum in Gulpen en zijn al sinds 1985 bij elkaar, waarvan inmiddels dik 26 jaar getrouwd.In 1998 werd hun zoon Max geboren, in 2001 gevolgd door hun dochter Myrthe.Max studeert Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven. Myrthe studeert sinds dit jaar Economie en Bedrijfseconomie aan de Universiteit in Tilburg.Wel vinden ze beiden elk weekend weer hun weg terug naar Margraten. Niet alleen om de was te dumpen, maar ook voor de liefde, hun baantjes, en de verenigingen waar ze lid van zijn, zoals scouting, KVW en Harmonie.

Gaston zit al sinds 2007 achtereenvolgens als bestuurslid in de MR van basisschool Maurice Rose, het bestuur van de Handbalvereniging Margraten, bestuur van de Oudervereniging van het Sophianum. Sinds een paar jaar is hij actief als bestuurslid van Harmonie Concordia in Margraten.Gastons grootste hobby is motorrijden. Je kunt hem dus regelmatig tegenkomen in de Eiffel, in de Ardennen en Luxemburg e.d., maar zijn mooiste motorreis was met vrienden naar Zwitserland, Oostenrijk en Italië.Verder is hij gek van alles wat met motorsport en Formule 1 te maken heeft. Zo is hij al vele malen naar de TT in Assen geweest, een aantal keer naar de F1 in Spa-Francorchamps, maar ook naar diverse andere race-events op diverse circuits, inclusief een circuit-dag met zijn eigen motor op het circuit van Zolder.

Een grote hobby van Manon is bloemschikken. Ze doet dit al vele jaren samen met gezellige mensen.Hier kan ze echt haar creativiteit kwijt.Daarnaast gaat ze heel graag met de fiets naar het werk, wel de laatste jaren met een elektrische fiets.Verder maakt zij ook wel eens graag een ritje achterop de motor van Gaston.Ook werkt ze graag in de tuin, het bezig zijn met bloemen en planten geeft haar ontspanning.Koken, lezen en lekker winkelen horen ook bij dingen die ze graag doet.Tenslotte is natuurlijk het gezin en alle gezelligheid die daarbij hoort heel belangrijk voor haar.

Tot hun gezamenlijke hobby’s behoren wandelen en fietsen, maar zeker ook reizen.Zo waren ze vorig jaar bijvoorbeeld op Bali en zijn ze net een paar weken terug uit Vietnam.Voor het samen met vrienden gezellig tijd doorbrengen wordt ook altijd ruimte gemaakt.Op de Kermis zijn ze altijd aanwezig, en ook op het wijnfestival zijn ze vaak te vinden.Tijdens de carnaval lopen ze al jaren met vrienden de optocht mee in Margraten. Eerst in een wat grotere groep (wie herinnert zich de “Hippies met selfie-stickies” niet).De laatste jaren altijd als “Veer Veere” met Peter en Ingrid Defaux.Dat zit er dit jaar dus even niet in, maar Gaston en Manon verheugen zich op een prachtig carnavalsseizoen als Prinsenpaar.

Mergraote Alaaf!

Rieste Alaaf!

Preensepaar Gaston en Manon Alaaf!


Preenseproclamatie 2020

Ten Ierste (Gaston)

Veer, Preens Gaston en Preenses Manon zin d’r gruutsch op dat veer deur de Rieste gevraog zin en dat v’eer ut preensepaar van 2020 maoge zeen.

Ten Twiede (Gaston)

Wille veer de Preense en Preensesse van ut veurig jaor bedanke veur de aafgeloape Karneval:

Danny en Cisca, Wethat en Chiana, Huub en Xavier en Sam, en alle andere preensepaare oet de omgeving:       BEDANK!!

Ten Derde (Manon)

Veer bedanke oos keender, oos ouwersj, Peter & Ingrid en de leiding van de dialyse (en Saskia) veur de geheimhouding, want v’r weite dat dat soms ech neet gemeekelijk is.

Ten Veerde (Manon)

V’r bedanke de Hofhouding veur alle hulp bie de veurbereidinge. Zoonder uch weite v’r neet of ut os geluk waor om zoe hei te sjtoan

Ten Viefde (Gaston)

Wil ich de collega’s van Scheldebouw alvas op de huugte sjtille dat de maondigmurreges de kommende tied misjien get meuilikker gaon weere. Bie veurbaat al sorry daoveur!

Ten Zisde (Manon)

Erm collega’s van de Dialyse: sorry dat ich uch hub laote sjpekuleere euver de geheimzinnigheid roond de deenslies en dat ich de kommende maonde neet altied en euveral inzetbaar zal zeen

Ten Zevende (Gaston)

Aan de hermenie en hun besjtuur: bie deeze wit geer dat  ich in de kommende maonde misjien dikser mot aafzigge veur vergaderinge en eveneminte. Mer geer wit dat ut veur un gooi reeje is en ich bin d’r van euvertuug dat geer ut aoch waal effe zoonder mich kint redde!

Ten Achste (Manon)

Veer weite zeker dat Peter & Ingrid oach zoonder os unne sjunne optoch zulle hubbe, en volgend jaor zin v’r weer debie en zin v’r weer gewoon Veer Veere!!

Ten Neugende (Manon)

V’r hoape dat eederein oet Mergraote en umsjtreke same mit os unne sjoenne Karnaval d’r van wilt make.

Ten Tiende (Gaston)

Aan os zal ut neet liege! Veer zulle os d’r veur de volle 100% veur in zitte!

Ten Illefde (Same)

         Genoeg gekald, ut is zoewiet

         Veer zin klaor veur de Karnevalstied

         Veer trappe um aaf, mit uch hie vanaovend

         En roope oet volle boorsj: SJoene VASTELOAVEND !!

Rieste: ALAAF!!

Mergraote: ALAAF!!

Limburg: ALAAF!!

Prinsenpaar 2020 Gaston & Manon

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail