Geen alcohol onder 18

 

“Veer hubbe aoch lol zoonder alcohol” Geen alcohol onder de 18 jaar!

 Met de slogan “Veer hubbe aoch lol zoonder alcohol” gaat de gemeente Eijsden-Margraten zich dit jaar op een aantal momenten presenteren. Een van deze momenten is het carnavalsseizoen. Carnaval, bekend bij ons Limburgs cultuurgoed, een voor velen een dierbaar volksfeest dat traditiegetrouw gepaard gaat met muziek, dans, zang, verkleden, optochten, gezelligheid maar ook drinken! Jongeren onder de 18 jaar mogen alcohol niet meer in bezit hebben of aankopen. Toch blijkt dat de meeste jongeren de eerste keer alcohol drinken tijdens carnaval. Ze drinken niet alleen te vroeg, maar ook te veel in een keer. “Wij willen ons graag samen met sportverenigingen, horeca, scholen, carnavalsverenigingen/organisatoren inzetten voor alcoholpreventie. Als we met z’n allen dezelfde afspraken maken en dezelfde uitspraken doen, krijgen we de jongeren de juiste richting op!”, aldus burgemeester Dieudonné Akkermans.

De poster wordt  bij alle drank & horecagelegenheden opgehangen om zo NIX 18 (niet roken en geen alcohol drinken onder 18) op een ludieke wijze bij de jeugd onder de aandacht te brengen. De poster wordt tevens op Facebook, twitter, website en in weekbladen gepubliceerd.

 

Bond van Carnavalsvereniging in Limburg (BCL)

De BCL onderstreept het belang van een goede communicatie en preventie rondom alcoholgebruik door jeugd tijdens, maar ook buiten het carnavalsseizoen. Daarom roept BCL haar verenigingen op om voldoende aandacht te geven binnen hun (jeugd) gelederen.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geverifieerd door MonsterInsights