Dagboek prins Loek 1

Dagboek prins Loek

zaterdag 10 juni
Vanavond zijn we een ijsje gaan eten in Valkenburg en hebben papa en mama mij verteld dat ik prins mag worden. Ik kon het niet geloven en was heel erg blij.

donderdag 29 juni
Samen met Frank en Fred zijn we vanavond medailles gaan maken in Bree. Dat was heel erg leuk. Toen heb ik ook voor de eerste keer mijn prinses gezien: Sanne Vaessens. De medailles zijn heel mooi geworden. Sanne heeft een dansmarietje op de medaille en ik een prins. We hebben ook met Frank een contract ondertekend en champagne gedronken.

vrijdag 28 juli
Samen met Sanne zijn we vanavond voor de eerste keer naar Margriet Drummen geweest. We hebben de stof uitgekozen en hebben mogen vertellen welk pakje we graag willen. Ik heb ook een modelpakje mogen gepast.

donderdag 28 september
We mogen eindelijk weer naar Margriet om voor de eerste keer het pak te passen. Het was een pakje met één mouw maar je zag al duidelijk een prinsenpak. Ik vond het heel sjiek.

dinsdag 24 oktober
De lintjes van de scepter zijn klaar! Nu mag de scepter weer (via Fred!) terug naar Jens. Ik was net op tijd bij Jens weg toen Fred kwam.

donderdag 26 oktober
Vandaag zijn we voor de tweede keer het pak gaan passen, nu gaan ook papa en Aniek mee.

zaterdag 4 november
Vanochtend zijn we weer even naar Margriet gegaan om het pak en de muts te passen. Het is bijna klaar: nog een paar kleine dingetjes aan het pak en er komen nog lampjes in de steek.

dinsdag 7 november
We tellen af: nog 11 dagen! Het begint nu toch wel spannend te worden en steeds meer mensen vragen of ik jeugdprins word.

woensdag 8 november
Vanavond zijn we voor de laatste keer gaan passen bij Margriet. Het pak van Loek was al helemaal klaar dus mocht mee naar huis. Vanmiddag zijn we ook stiekem ballonnen gaan kopen om het huis te versieren.

dinsdag 14 november
Vanavond heb ik samen met Sanne de proclamatie geoefend. Nog 4 dagen…

donderdag 16 november
Fred is vanavond het pak komen halen. We hadden alles gecontroleerd en netjes klaar gehangen. Nog 2 nachtjes…

zaterdag 18 november
Vandaag ga het gebeuren! Vanochtend heb ik rustig op de playstation gespeeld en om half 2 ben ik met Aniek en papa en mama naar Oos Heim gegaan als Raad van Elf. Om 15 uur zag ik mijn opa’s en oma’s, oom en tante en neefje met zijn vriendin komen. Toen moest ik samen met Sanne met Fred de kelder in om me om te kleden. Mijn moeder kwam ons later helpen. We moesten best lang wachten maar in de kelder was er snoep en drinken. Toen Jens en Lynn waren afgetreden, kwamen ze nog even de kelder in en zag Jens dat ik prins werd. Dat was heel leuk. Daarna gingen we naar boven en moesten we in een schatkist stappen die naar het podium werd gereden. Ik hoorde al vaak mijn naam roepen. Nu vond ik het heel spannend. Nadat was afgeteld van 11 naar 1 sprongen we uit de kist. Dat was heel leuk! Papa en mama en Aniek mochten nu ook op het podium voor de proclamatie. Daarna hebben we heel leuk carnaval gevierd.

Toen het was afgelopen zijn we boven bij Oos Heim frietjes gaan eten met iedereen. Om 20 uur begon alweer de grote zitting en zijn prins Roy en prinses Iris afgetreden. Daarna kwam het nieuwe grote prinsenpaar: prins Rob en prinses Maaike. Dat was een grote verrassing en het was meteen heel leuk samen. We hebben tot het einde samen carnaval gevierd. Het was een lange maar hele leuke dag.

zondag 19 november
 

Vanochtend heb ik uitgeslapen en daarna met papa en Aniek de Rieste-vlag opgehangen met veel ballonnen. ’s Middags zijn we met de grote Raad van Elf bij Roy en Iris bij elkaar gekomen en moest Roy de vlaggenpaal naar het huis van de nieuwe prins dragen. We hebben bij prins Rob en prinses Maaike de vlag gehesen en daarna iedereen nog gedecoreerd en wat gegeten en gedronken. Het was weer heel gezellig.

maandag 20 november
Vanmorgen mocht ik met de steek en de medailles naar school. In de klas heb ik alles mogen vertellen en pennen uitgedeeld van Sanne en mij.

woensdag 22 november
Vanavond ben ik samen met Sanne, prins Rob en prinses Maaike in de studio foto’s gaan maken voor onze posters.

 

Zaterdag 25 november
Vandaag waren de eerste zittingen. We zijn eerst naar het BCL in St. Odiliënberg gegaan en ’s avonds naar een zitting in Nijswiller. We hebben veel op het podium gestaan.

Zondag 26 november
Vanmiddag was de kinderzitting in Nijswiller. We zijn met de Raad van Elf gegaan. Het was weer heel leuk.

Vrijdag 1 december
Vandaag is prins Rob jarig en hebben we bij hem zijn verjaardag gevierd.

Zaterdag 2 december
Vanavond was de laatste zitting voor de advent. Ik vind het heel jammer dat tijdens de Advent geen carnavalsactiviteiten zijn. Gelukkig was het erg leuk in Mechelen. Marleen Rutten was er ook en ik ben met haar op de foto geweest. Ook was juffrouw Francis hier en hebben we een foto gemaakt.

Zaterdag 9 december
We hebben de foto’s gekregen en hebben samen met Sanne de foto’s uitgezocht voor op de poster en de banners die in onze tuinen komen.

Vrijdag 29 december
De feestdagen zijn voorbij. Vanavond hebben we ons prinsenetentje bij ’t Flaterke gehad met de Raad van Elf, het bestuur, alle dansers, het grote prinsenpaar en hun kinderen. We hebben heel lekker gegeten en het was erg leuk.

Woensdag 3 januari
Vanavond zijn we met prins Rob, prinses Maaike en hun Raad van Elf naar de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis geweest. We waren weer op tijd thuis want vanaf nu zijn er veel activiteiten.

Donderdag 4 januari
Om 19 uur moesten we in Nuth bij Klinkers zijn om de snoep uit te zoeken voor de optocht. Het was een groot magazijn met heel veel soorten snoep. We mochten alles proeven en moesten 30 soorten snoep uitkiezen om uit te gooien. We kregen ook nog een doos snoep mee naar huis. Het was echt heel leuk.

Vrijdag 5 januari
Om 19 uur hebben we vandaag verzameld bij ’t Flaterke. Nadat we daar iets hebben gedronken zijn we met prins Rob, prinses Maaike en de Raad van Elf naar de zitting in Sibbe gegaan.

Zaterdag 6 januari
Vandaag bleven we in Margraten. We gingen eerst om 19.30 uur naar Fred die 50 jaar was geworden. Daar was het heel gezellig en hebben we lekker gegeten. Om 21 uur zijn we naar Oos Heim gelopen waar de zitting van de Nachdravers was. Het was heel leuk en spannend hoe prins Roy en prinses Jolanda werden uitgeroepen. We hebben nog veel gedanst en het was ook erg laat.

Zondag 7 januari
Vanochtend hebben we eerst uitgeslapen. Om 14 uur zijn we weer naar de Oos Heim gegaan voor de zitting van de Nachdraverkes. Prins Jip, prinses Sterre en minister Sjuul traden af. Dat vond ik heel jammer. Maar het was heel leuk dat daarna Joep prins werd. Na de zitting zijn we frietjes gaan eten en nog even naar ’t Flaterke gegaan. We waren op tijd thuis want morgen moet ik weer naar school.

Dinsdag 9 januari
Vandaag hebben we de uitnodigingen voor de receptie bij Ivo gehaald. De enveloppen hadden we in het weekend al geschreven dus kon ik meteen een paar kaarten in Margraten en Termaar naar vriendjes brengen.

Vrijdag 12 januari
We zijn weer eerst bij ’t Flaterke bij elkaar gekomen en zijn daarna met prins Rob, prinses Maaike en de Raad van Elf naar de zitting in Vijlen gegaan. Marleen Rutten was er weer, en ook juffrouw Francis. We zijn niet heel laat naar huis gegaan want we hebben nog een druk programma dit weekend.

Zaterdag 13 januari
Vanmorgen om 10.30 uur zijn we de poster bij Fred gaan halen. Daarna zijn we om 11.30 uur naar radio Maas en Mergelland gegaan met prins Rob en prinses Maaike. We waren 30 minuten op de radio en mochten veel vertellen. Dat was heel leuk. Daarna zijn we snel naar huis gegaan om iets te eten en ons om te kleden. Om 13 uur moesten we weer bij Oos Heim zijn en zijn we met onze Raad van Elf naar de zitting in Cadier en Keer gegaan. Hier trad prinses Megan die bij mij in de klas zit af. Om 18 uur waren we weer thuis en hebben we snel iets gegeten want om 19 uur zijn we weer bij ’t Flaterke bijeen gekomen voor de zitting van Gulpen. Daar is de fietsenmaker prins geworden.

Zondag 14 januari
Vanmorgen zijn we in de Appelgaard een grote rijstevlaai gaan brengen. Dat was ook heel leuk. Er was ook een prinses waarmee we op de foto zijn gegaan. Daarna ben ik met papa naar de herenzitting in ’t Flaterke geweest. Mama en Aniek zijn ons om 18 uur komen halen. Ik vond het alweer een heel leuk weekend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail